Båttur till Sigtuna - Sveriges äldsta stad

En Mälarkryssning i skärgårdsnatur till vackra Sigtuna. Under färden bland Mälaröarna guidas du av kapten om livet på öarna och händelser till sjöss. 
I Sigtuna hittar du små, personliga och mysiga butiker, caféer och restauranger. Anrika Tant Bruns kaffestuga finns i Sigtunas äldsta trähus, daterat 1600-tal. Stadens unika stämning fascinerar människor världen över.  I Shanghai lär man ha gjort en kopia av staden. Du får besöka originalet.
Sigtuna är Sverige äldsta stad med kända sevärdheter som Mariakyrkan, Rådhuset och otaliga runstenar. Över 600 fornlämningar har påträffats i Sigtuna, och de allra flesta finns i stadsområdet. Stora gatan med sina 1700- och 1800-talshus har haft samma sträckning i över 1000 år.

Under båtturen guidar kaptenen om det vi passerar, som öar med bofasta, öppningsbara broar och den unika skärgårdsnaturen. Så välkommen ombord på M/S Havsörnen - luta dig tillbaka och njut av den stillsamma resan. Moderna salonger med fönsterbord och ett stort soldäck med bar för mingel, avkoppling och goda utsikter finns ombord.

Pris från:
425:-
Dagar:1
Mälarkryssa över Mälaren där en god lunch ingår under båtturen för att sedan anlända till vackra Sigtuna innan bussresa hem.
Avgång med M/S Havsörnen Färjkajen i Västerås 10.00
Avgång med M/S Havsörnen Enköping, KOFFSAN 11.45
Ankomst Sigtuna 15.00
Avgång bussresa hem 17.00
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortLediga platserFrån pris
8/7EnköpingMer än 8425:-Boka
8/7VästeråsMer än 8425:-Boka

Information

Lunch ingår på båtresan, vårt fina skärgårdsbord som serveras i den nybyggda aktersalongen.