Skip to main content

Båttur till Sigtuna - Sveriges äldsta stad

En Mälarkryssning i skärgårdsnatur till vackra Sigtuna. Under färden bland Mälaröarna guidas du av kapten om livet på öarna och händelser till sjöss. 
I Sigtuna hittar du små, personliga och mysiga butiker, caféer och restauranger. Anrika Tant Bruns kaffestuga finns i Sigtunas äldsta trähus, daterat 1600-tal. Stadens unika stämning fascinerar människor världen över.  I Shanghai lär man ha gjort en kopia av staden. Du får besöka originalet.
Sigtuna är Sverige äldsta stad med kända sevärdheter som Mariakyrkan, Rådhuset och otaliga runstenar. Över 600 fornlämningar har påträffats i Sigtuna, och de allra flesta finns i stadsområdet. Stora gatan med sina 1700- och 1800-talshus har haft samma sträckning i över 1000 år.

Under båtturen guidar kaptenen om det vi passerar, som öar med bofasta, öppningsbara broar och den unika skärgårdsnaturen. Så välkommen ombord på M/S Havsörnen - luta dig tillbaka och njut av den stillsamma resan. Moderna salonger med fönsterbord och ett stort soldäck med bar för mingel, avkoppling och goda utsikter finns ombord.

Karta

Resekalender
1/5Lilla mälarrundturenfrån 195:-
2/5Lilla mälarrundturenfrån 195:-
4/5Räkkryssningfrån 395:-
4/5Tacokryssningfrån 395:-
5/5Räkkryssningfrån 425:-
Kontakta oss
Adress:
Rederi Mälarstaden
Box 164
Färjkajen 1
722 10 Västerås

Vänligen välj mellan privat eller företag