Skip to main content

Pizzakryssning

Succén från Holland fortsätter i Västerås och Mälaren!
Nu fortsätter vi på Rederi Mälarstaden pizzatraditionen på vårt traditionella fartyg M/S Tor.

Det har diskuterats en hel del genom tiderna varifrån pizzan egentligen kommer, men majoriteten anser att den kommer från det italienska köket och att den har sitt ursprung i Neapel. Pizzan är dock en rätt som blivit otrolig populära runt om i hela världen. Man kallar en restaurang som bara serverar pizza för pizzeria och de finns det gott om i Sverige. I USA finns det en amerikansk variant av pizzan som kallas för Pan Pizza och har en tjock botten. Den är inspirerad av italienska invandrares recept och traditioner. Pizzan har som sagt en mycket lång, komplicerad, stegvis och osäker utveckling som för det mtesta skapar en hel del disktutioner. Visste Du te x att Sveriges första pizza serverades på Restaurang Sjöhagen - just i västerås! 

Vid avresan serveras Du "Ditt" val av pizza och under tiden Du njuter av den frasiga pizza har Du den underbara Mälarnaturen utanför fönstret. Vi har naturligtvis fullständiga rättigheter och en trubadur ombord som kommer göra Din pizzakryssning till en "EXTRA ALLT" upplevelse! 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortLediga platserFrån pris
14/8VästeråsMer än 8365:-Boka
28/8VästeråsMer än 8365:-Boka
4/9VästeråsMer än 8365:-Boka

Information

När Du bokar din pizzakryssning har Du fyra pizza-alternativ att välja mellan i nästa steg, dessutom serveras enklare tilltugg som nötter och chips som ingår i priset. 

Resekalender
7/8BåtresamariefredSträngnäsfrån 225:-
7/8BåtresamariefredSundbyholmfrån 425:-
7/8BåtresamariefredVästeråsfrån 425:-
Kontakta oss
Adress:
Rederi Mälarstaden
Box 164
Färjkajen 1
722 10 Västerås

Vänligen välj mellan privat eller företag