Skip to main content

Mälarens Hurtigrutt - till Hjälmare kanal

Sällsamt skön skärgårdskryssning med lummig kanalresa
Längs färden över den sommarglittrande Mälaren passerar du under broarna vid Kvicksund och Kungsör, för att slutligen vika av in i Arbogaån och dess inlopp till Hjälmare kanal. Ett sällsamt omväxlande panorama du avnjuter från idel fönsterbord eller från soldäcket med sittplatser i första parkett. Det här är Mälarens Hurtigrutt - en smått episkt vacker sjöresa.
Under kryssningen finns möjlighet att köpa frukost och fika ombord, lunch eller kvällsmiddag ingår i priset. Vid Hjälmare Docka finns tid att spendera på besökscentret och dess café, beskåda slussningar och båtliv, och att strosa längs den grönskande kanalen. Njut med oss, och slussa gott.

Med M/S Tor Mälarkryssar Du till Hjälmare Kanal. Vid bokningstillfälle får Du välja mellan att åka båt på morgonen och slussa upp i kanalen för att sedan åka buss hem, alterantivt att åka på eftermiddagsavgången med buss till kanalen och slussning nedåt med båtresa till Västerås. 

 

Om Hjälmare kanal
Kanalen är nästan 14 kilometer lång och har en fallhöjd på 22 meter. Nio handvevade slussar ligger utplacerade på fem ställen. Vi slussar genom de första och angör sedan besökscentret vid Hjälmare Docka.
Vid Hjälmare Docka, kanalens torrdocka, finns gästhamn, café och det nyinredda besökscentrumet. Där får du ta del av historien kring Hjälmare kanal och dockan med interaktiva modeller, ritningar, kartor och bildspel. Här kan du också lära mer om naturen och djurlivet i området, och om kanalens kulturella betydelse. 
Hjälmare kanal byggdes under åren 1623 till 1639 med syfte att underlätta godstransporten mellan Bergslagen och Stockholm/Östersjön. Kanalen är Sveriges äldsta byggda vattenled.
 

Resekalender
1/12JulomBordfrån 625:-
2/12Jul(om)Bordfrån 695:-
3/12JulomBordfrån 695:-
4/12JulomBordfrån 525:-
8/12JulomBordfrån 625:-
Kontakta oss
Adress:
Rederi Mälarstaden
Box 164
Färjkajen 1
722 10 Västerås

Vänligen välj mellan privat eller företag